úterý 11. dubna 2017

Rodgers sa vznášal v oblakoch, Wenger súperovi gratuloval

Premier League má za sebou veľký šláger. Keď sa pod starostlivým dohľadom rozhodcu Michaela Olivera celky Liverpoolu a Arsenalu dostali na hraciu plochu, mnohí experti čakali výbornú atmosféru a vyrovnaný priebeh stretnutia. Toho prvého sa divákom dostalo, druhá požiadavka zostal nenaplený. Dnes Gunners nesplnili svoje prezývke a sami päťkrát inkasovali.
Súboj dvoch anglických velikánov a zároveň ašpirantov na kvalifikáciu do európskych pohárov sa zahalil do jasne červenej. Práve Reds dominovali na ihrisku vlastne po celú dobu stretnutí a už po dvadsiatich minútach si fanúšikovia Arsenalu museli pripadať ako vo sne.V tom zlom sne, pretože ich miláčikovia inkasovali už v prvej minúte od Martina Škrtela. Slovenskú obranca sa navyše presadil tiež po desiatich minútach. Na neho v rýchlom slede nadviazali Raheem Sterling a Daniel Sturridge. Čo na tom, že čisté konto brankári Mignolet zobral premeneným pok utovým kopom španielsky záložník Mikel Arteta? Naopak sa ešte raz presadil talentovaný mladík Raheem Sterling a poslal Arsenal definitívne do kolien.
Ostro sledovaný duel samozrejme zanechal v oboch tímoch úplne rozdielne emócie. Obaja manažéri sa o ne bezprostredne po zápase nezabudli spomenúť, takže vám prinášame súhrnné zhodnotenie oboch z nich.Začnime víťazom, teda manažérom Brendanom Rodgersom. Ten sa na adresu svojich hráčov len spokojne rozplýval: "Boli sme brilantné. Odohrali sme výborné stretnutie. Bolo to ako z iného sveta, naše predstavenie bolo úžasné. Som nadmieru spokojný, pretože naše výkonnosť má vzrastajúcu tendenciu. Potvrdzuje, že sa naozaj snažíme a naša tvrdá práca teraz žne zaslúžené ovocie. Naším cieľom samozrejme zostáva Liga majstrov, ale prípadné nadstavbe sa brániť nebudem. Pokúsim sa skončiť čo najvyššie. Moji hráči boli absolútne úžasní a ja im veľmi ďakujem. Dokázali, že sa stále chcú zlepšovať a že ideme tou správnou cestou.Tieto zápasy bývajú veľmi vyrovnané, často rozhodujú detaily. My sme sa ale s tlakom vysporiadali po svojom a skóre to jasne dokazuje, " septembra spokojný Rodgers. Ten tiež nezabudol vyzdvihnúť výkon mladíka Sterlinga, ktorého označil za " fenomenálneho hráča, ktorý v súčasnej dobe v rámci Premier League nemá na svojej pozícii rovnocenného súpera. "
jeho oponent sa samozrejme na celý priebeh stretnutia pozeral diametrálne odlišne, aj keď aj on musel uznať súperove kvality. Arsene Wenger rozhodne spokojný byť nemohol, čo je z jeho slov jasné: "Nedokázali sme sa koncentrovať, naša nesústredenosť, nepohyblivosť a chyby v defenzíve môžu za tento výsledok.Na inkasované góly musíte reagovať ofenzívne, čo sa nám ale dnes nedarilo. Za to môžem samozrejme aj ja. Je pre mňa možno lepšie, že toho veľa nenamluvím, pôjdem proste d omov a pokúsim sa na kritiku odpovedať v ďalšom zápase. Sklamal ale celý tím, pretože si nedokázal poradiť s vzniknutou situáciou. Musím Liverpoolu pogratulovať, pretože hráči súpera dnes odviedli skvelú prácu. Boli oveľa lepším tímom. Na našej strane hrali deväťdesiat minút iba fanúšikovia, " rozhorčene skonštatoval skúsený francúzsky lodivod.
Ku slovám svojho manažéra sa pripojil tiež hosťujúci brankár Wojciech Szczęsny, ktorý sa všetkým fanúšikom hlboko ospravedlňoval.Prostredníctvom svojho oficiálneho profilu na sociálnej sieti Facebook poľský brankár povedal: "Toto bolo veľmi trápne. Ospravedlňujem sa každému, kto presedel deväťdesiat minút a sledoval nás," kajal sa talentovaný Szczęsny.

Tomu sa vysoký počet inkasovaných gólov v jednom zápase na účte neo bjavil prvýkrát - v stretnutí proti Manchestru City v minulom roku musel do siete šesťkrát.

Žádné komentáře:

Okomentovat